Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@23:32:17 GMT

کتابي که به مرور زمان خواندني تر مي شود

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۹۶۷۱۲

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- کتاب «نامه اي به فرزندم» با محوريت نامه هاي مفاخر، مشاهير و چهره هاي ماندگار تاريخ ايران زمين به فرزندان و جوانان اين سرزمين اثري است که مرور زمان، نوشته هاي آن را در قالب نامه، سروده و مصاحبه خواندني تر مي کند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، چندي پيش در مراسمي با حضور انديشمندان و چهره هاي فاخر فرهنگستان زبان و ادب، فرهنگستان علوم و دايرة المعارف بزرگ اسلامي از کتابي به نام «نامه اي به فرزندم» (مجموعه نامه ها و مصاحبه ها با مفاخر و چهره هاي ماندگار کشور خطاب به فرزندان و جوانان کهن ديار ايران زمين) رونمايي شد؛ کتابي که شامل نامه هايي از مفاخر، مشاهير و چهره هاي ماندگار تاريخ ايران و اسلام به فرزندان خود و جوانان اين ديار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گردآورنده و پژوهشگر اين کتاب هدف از اين کار ارزشمند و ماندگار را، حفظ هويت ايراني و اسلامي دانسته و اين اثر را در دو فصل نگاشته است.
رضا زماني فصل اول اين کتاب را به انتشار 13 نامه اي اختصاص داده که در آنها شخصيت هاي تاريخي و ماندگار از جمله امام علي (ع) به فرزندش امام حسن(ع) و مولانا جلال الدين محمد بلخي به پسرانش بهاءالدين محمد ولد و علاءالدين چلپي نامه نوشته اند.
فصل دوم اين کتاب حاوي 50 نامه‌ از مفاخر و مشاهير معاصر در عرصه هاي فرهنگ و جامعه، زبان و ادب فارسي، هنر و علوم و فنون به فرزندان آنهاست که از جمله اين افراد مي توان به عبدالله انوار، توران ميرهادي، محمد کاظم موسوي بجنوردي، داريوش اسدزاده، محمود فرشچيان، علي شريعتي، علي اکبر دهخدا، رضا داوري اردکاني و مجيد سميعي اشاره کرد؛ کتابي که فتح الله مجتبايي نويسنده، مترجم و عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي و هوشنگ مرادي کرماني نويسنده و فيلمنامه نويس مقدمه اي بر اين کتاب با ارزش نوشته اند.
اين پژوهشگر نامه هاي ياد شده را به روش تحقيق کتابخانه‌اي، ميداني و مصاحبه گردآوري و اظهار اميدواري کرده با اين اثر بتوان گامي در جهت کم کردن فاصله بين نسل ها از طريق انديشه، آرا، دغدغه‌، نصايح و سيره عملي و علمي مشاهير و مفاخر ايران زمين برداشت.

** ضرورت بازگشت به عرصه هاي زبان، علم و فرهنگ
زماني در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا فاصله گرفتن جوانان از مفاخر، مشاهير و چهره‌هاي ماندگار در عرصه‌هاي علوم و فنون، زبان و ادب فارسي و هنر را که روز به روز در حال افزايش است؛ نگران کننده دانسته و مي افزايد: اکنون اينترنت، فضاهاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي، جوانان را بيش از اندازه سرگرم کرده تا جايي که ديگر براي آنها زمان و مجالي باقي نمانده بنابراين بازگشت به عرصه هاي زبان، علم و فرهنگ در چنين شرايطي ضروري است.
وي با تاکيد بر بومي کردن محتواي اين فضا و شبکه‌ها که به شناخت و انس بيشتر نسل جوان با آثار و مفاخر فرهنگي کشور کمک مي کند، ادامه مي دهد: رسانه و آثار مکتوب مانند کتاب و مجله از ابزارهايي هستند که تا اندازه اي به رفع اين چالش کمک مي کنند.
گردآورنده کتاب «نامه اي به فرزندم» که آن را به اميرکبير و همه مفاخر و مشاهير ايران زمين تقديم کرده، مي گويد: هر اندازه هويت ملي و فرهنگي يک ملت پررنگ تر باشد، مستمسکي براي آينده بهتر جوانان خواهد بود زيرا مرور زمان همواره فرهنگ و تمدن يک کشور از جمله ايران عزيز را دستخوش تغيير و دگرگوني کرده؛ تغييراتي که گاهي فرهنگ و تمدن را به سمت بارور شدن و رشد هدايت کرده و در برخي موارد ويراني و نابودي را به دنبال داشته است.

** مقدمات براي نگارش جلد 2 کتاب آغاز شده است
زماني با بيان اينکه مقدمات براي نگارش جلد دوم کتاب آغاز شده است، مي گويد: تاکيد براي پرداختن به نامه هاي مفاخر و اعضاي فرهنگستان هاي زبان و ادب فارسي، علوم پزشکي و هنر و دايرة المعارف بزرگ اسلامي در جلد دوم کتاب وجود دارد؛ افرادي که در قيد حيات هستند اما به دليل برخورداري از سن بالا شايد فرصت اندک براي مصاحبه با آنها وجود داشته باشد.
وي با ابراز خرسندي از پيشرفت پروژه گردآوري نامه هايي که قرار است در جلد دوم کتاب منتشر شود، مي افزايد: اکنون هفته اي دو روز را به اين کار اختصاص داده و به احتمال زياد اوايل سال 97 کار گردآوري و ويرايش کتاب به پايان برسد.
عليرضا مرندي، باقر لنکراني، ناصر سيم فروش، علي اکبر ولايتي و مرضيه وحيد دستجردي از جمله چهره هايي هستند که به گفته زماني قرار است در جلد دوم کتاب ياد شده به نامه هاي آنها پرداخته شود.
به گفته اين پژوهشگر، قرار است مقدمه جلد دوم کتاب را محمدرضا نصيري دبير فرهنگستان زبان و ادب فارسي بنويسد.
وي با بيان اينکه برخي از اين نامه ها از طريق مصاحبه با افراد گردآوري مي شود، توضيح مي دهد: با اين دسته از چهره هاي ماندگار که به دلايلي موفق نشده اند، نامه اي به فرزند و يا جوانان ديار خود بنويسند، گفت وگو شده و سپس اين گفت وگو به صورت نامه تنظيم مي شود.
زماني مي گويد: کتاب داراي پي نوشت و توضيحاتي درباره چگونگي اخذ نامه از مفاخر و مشاهير و انجام مصاحبه با آنهاست.
نويسنده کتاب «نامه اي به فرزندم» با بيان اينکه جلد اول اين کتاب در 504 صفحه، يکهزار و 200 نسخه و در قطع رحلي به قيمت 980 هزار ريال منتشر شده، اضافه مي کند: براي استفاده بيشتر علاقه مندان و در دسترس قرار گرفتن اين کتاب با توجه به قيمت بالاي کتاب، در حال بررسي براي انتشار چاپ دوم کتاب در قطع پالتويي به قيمت ارزان تر هستيم.
فراهنگ ** 1880 **1055
خبرنگار: پروين اروجي** انتشار: زينب کارگر



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۶۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال

با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

 دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل نمایند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد.

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

منبع: سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد‌دانشگاهی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • نامه خواندنی اینزاگی به هواداران اینتر
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • کتاب من امام صادق (ع) را دوست دارم روانه بازار نشر شد
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز